fredag 5 december 2008

Grattis Västerås




Det blir en stadsmission i Västerås från nyår. Det beslutade ett konstituerande årsmöte i Metodistkyrkan i tisdags kväll.


David Sundén, idag förbundsstrateg på Sensus studieförbund blir direktor för Västerås stadsmission. Det borgar för att det blir riktigt bra. David var en av de drivande krafterna när Ideellt forum startade och vi ser fram emot ett gott samarbete.

Kort om Västerås stadsmission:

Västerås stadsmission arbetar för att göra Västerås till en mänskligare stad för alla. Stadsmissionen hjälper människor i utsatta situationer i konkret handling, förebyggande arbete och opinionsbildning. Verksamhetsområdena är socialt arbete,
omsorg, vård och utbildning.
Västerås stadsmission bygger på många människors medmänsklighet och engagemang. Engagera dig gärna som volontär eller givare.

Läs mer om Västerås stadsmission:
Egen hemsida
Kyrkans tidning

Sveriges radio

Det finns också en grupp på Facebook som man kan gå med i, sök på på Västerås stadsmission


3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske ni i Vesterås skulle vara interesseret i hur det har blivit med arbetet med "hemlösa" på Södermalm i Stockholm. Jag rekommendera att ni alla håller bra koll på utvecklingen av maktfördelingen när frivilliga organisationer får lov att ta över en del av makten i samhället!

Ska vi lära oss av misstagen och största brottsskandalar i Stockholm år 2008 måste det som tystas ner fram innan det glöms bort helt.

Kolla "lassetycker.blogspot.com" och sök på Stadsmissionen. Läs då igenom alla kommentarar från dom drabbade. Ni får nog svårt att tro allt som står där, men det finns en hel del dokumentation och folk som har bra koll på läget som det faktisk är på rigtigt!

(Fråger man bara polisen och Stadsmissionen om situationen, får man inte i närheten av hela sanningen med, men ibland lögner och fel statistik)

Gott nyår och lycka till 2009!

Anonym sa...

Det finns flera avslöjande ang Stadsmissions "business" och misförstått "godhet"!
Kolla på:

rfhl.se-stockholm - debatt stadsmissionen

Låt mig då också citera Stadsmissionens direktör Marika Markovits när hon beskrivar vad verksamheten är baserat på:
"VÅRA GÄSTER OCH DELTAGARE HAR GJORT LIVSSTILSVAL SOM LEDER TILL MISSBRUK OCH KRIMINALITET".

Tänk om alla ni som ger pengar till en sådan verksamhet. Ni stödjar missbruk och kriminalitet!!!

Ideellt forum i Svenska kyrkan sa...

... förstår inte alls kopplingen mellan citatet av Markovits och din slutsats att man stöder missbruk och kriminalitet.

Förövrigt tycker jag att anonyma kommentarer är ganska tråkiga, framförallt om man anser sig ha väsentlig kritik att framföra.

Blogposten handlade om Stadsmissionen i Västerås som jag tror och hoppas kommer att göra mycket gott för ett varma samhälle i Västerås