tisdag 26 maj 2009

Strax Helsjön

Imorgon börjar en ny utbildning på Helsjöns folkhögskola. Kursen Att leda ideella medarbetare drar igång med nya deltagare på ny plats. Det känns kul och spännande att kursen sprider sig och att möta nya deltagare är alltid inspirerade. Vi ska ses under totalt 11 dagar och en hel del jobb förväntas av deltagarna även mellan de olika tillfällena.

Här om dagen fick jag ett mail från en kursdeltagare som gick första omgången i Sigtuna, hon skrev bl.a:

- Jag har verkligen sett hur utbildningen har öppnat nya vägar för mig och jag får hela tiden växa in i uppgiften att våga vara ledare. En utmaning!

Förhoppningsvis kommer denna kurs också att generera nöjda deltagare som utvecklar delaktigheten i sina sammanhang.

----

Just nu sitter jag och korrläser den folder som snart sprids inför nästa Att leda ideella - kurs på Strömbäcks folkhögskola. Snart finns den för nedladdning nära dig! Kurs start november -09

3 kommentarer:

Magnus sa...

Var tog "dialog" vägen på er hemsida? Där förekom en del väl valda sanningar om hur ofta fungerar i Svenska kyrkan med ideellt arbete - i praktiken. Jag gissar att ni inte ville se sanningen i vitögat...? Den vackra fasaden kunde ju vittra lite...

Anonym sa...

Hej Magnus - dialogen är nedlagd av framförallt ett skäl. Vi har en relativt tungarbetad hemsida och lite resurser i tid och kompetens att hantera den. För att dialogen ska leva så behövs moderation och ett visst flöde för att dialogen ska bli meningsfull. Ett skäl till att bloggen har startas är att den är lättarbetad och lätt att kommentera och ställa frågor på. Vi skulle gärna vilja ha en levande dialog på hemsidan men just nu förmår vi inte.
Något skäl som har med vacker fasad och sanning i vitöga finns inte.
Vi vill gärna ha dialog, vi erbjuder mötesplatser, t.ex. våra idédagar för att lära om och av varandra. Respektive huvudman har också liknande mötesplatser.
Mycket händer när det gäller att utveckla frivillighet och delaktighet i Svenska kyrkan, ännu mer återstår. Det är en spännande utveckling.

Mvh - Fredrik Hedlund, samordnare för Ideellt forum i Svenska kyrkan

Magnus sa...

Jo, väldigt mycket återstår.

Ni har en god ambition, men knappast några möjligheter att komma imål.