lördag 12 maj 2012

Punkt & välkommen


Igår hade nätverket huvudmannamöte. Vi satte punkt för 2011, tack till oss som går och välkommen till 2013 och ni som tar vid.

Hög stämning, god uppslutning och viktiga samtal är en bra beskrivning.

Berättelsen för 2011 berikades med goda inspel och nu är den antagen. Planen för 2013 kommer att fungera som riktning och en bra beskrivning på vad nätverket hoppas ska hända och vad man vill satsa på. Tillförsikt.

Ett viktigt samtal fördes om verksamhetsberättelsen. Den är rik och mångfaldig, och samtidigt missvisande. Det händer så mycket som inte fastnar i berättelsen, som sker lokalt och regionalt genom huvudmännens målinriktade arbete. Den berättelse som antas som Ideellt forums blir i allt för hög grad ”samordnarens berättelse”. Vi vet om bristen och funderar på möjliga vägar att göra allt som sker än mer rättvisa.

En annan fråga som fick ta tid är hur nätverket klarar av att växa och samtidigt behålla engagemang och drivkraft. Det finns en samordnare och en ordförande och mycket hamnar i dessa knän. Hur kan fler huvudmän ta ansvar för utvecklingen, hur kan nätverket växeldra så att engagemanget ökar ytterligare. Ett mycket viktigt samtal som kommer att få uppföljning och förslag på nya sätt för organisering som stödjer delaktigheten.

Vid huvudmannamötet valdes också en ny ordförande för nätverket. Gunilla Nordin, Skara stift kommer att ta över stafettpinnen efter Boel Skoglund. Nätverket har också ny samordnare i form av JanOlof Nordström. Välkomna.

- Som snart före detta samordnare känns det väldigt kul och tryggt att säga välkommen till JanOlof och Gunilla. Ni kommer att göra ett bra jobb. Det är jag helt övertygad om.

Efter huvudmannamötet blev det mingel, tack och release. Bland annat presenterades skriften Glödkol och Eldsjälar – en berättelse om Ideellt forum. Omkring den skriften återkommer vi.

Avslutar med min egen godnatt notering från igår,

Trevligt möte. Goda krafter. Hoppfull framtid.

Tack / Fredrik Hedlund 

Inga kommentarer: