torsdag 13 oktober 2011

11 dagar, 5 tillfällen och massor av erfarenhet.


Idag och imorgon träffas kursledningarna för utbildningen Att leda ideella medarbetare för att lära av och med varandra.

Läs mer om utbildningen här

Inofficiellt tema är: Vart är vi på väg, och vill vi dit? 
- När det går fort och går bra är det viktigt att orientera rätt. Och nu ska vi ha ett dygn för att se till att vi gör rätt saker. Det känns förmånligt att få ta sig den tiden.
Utbildningen startade som ett pilotprojekt för 4 år sedan. På en plats, Sigtuna fhsk, och med stort intresse. Dubbelt så många sökte som kursen kunde ta emot. Sen dess har det rullat på. Nu ger vi kursen på tre ställen och på dessa år har drygt 130 församlingar haft med en eller flera deltagare i utbildningen.

Det är kul, det är riktigt roligt och vi vet att utbildningen betyder mycket. Samtidigt är det en utmaning att inte bli fartblind, bara addera och fortsätta. Det är ett viktigt dygn vi har framför oss. Når vi de mål och det syfte som utbildningen har. 
Det är ganska lätt att göra en bra utbildning men har den önskad verkningsgrad på hemmaplan. Rustar vi medarbetare och församlingar till att bli möjliggörare till ideellt engagemang?

Om ett par timmar kommer kursledningskollegorna. Detta kommer att bli bra, och viktigt.

Under 2012 startar vi utbildningen igen, på tre ställen. Jag tror och hoppas att utbildningen är uppdaterad och än mer kalibrerad till att stötta lokala församlingar att utveckla idealitet och delaktighet i församlingslivet.

Fredrik Hedlund / samordnare Ideellt forum

Inga kommentarer: