måndag 13 februari 2012

Årets fortbildning och trevligt huvudmannamöte!


Det är i maj det händer. Under samma vecka och på samma plats genomförs Ideellt forums huvudmannamöte och Gotlands kyrkvecka

En mycket bra möjlighet till goda möten, inspiration och ny kunskap.

Vi börjar med Gotlands kyrkvecka
De tre teman som utgör huvudinspirationen är högaktuella. Konfirmandarbete - Utveckla tro tillsammans - ReligionsdialogDet är en väldigt spännande treklöver för människor som: 

• känner ett engagemang för kyrkans framtid 

• vill utmana och utveckla verksamheten 

• känner ett ansvar för kyrkans roll i samhället

Hela konferensen präglas av delaktighet och engagemang. Det är en fantastisk kraft och energi när 200 nyfikna människor tänker och reflekterar tillsammans.

Något om de tre förmiddagarna:
  • Konfirmandarbete, unga ledare och att vara i takt med tiden. Under torsdag förmiddag kommer Fredrik Beverhjelm & Rickard Bonnevier, årets förnyare i Svenska kyrkan 2011 att inspirera utifrån deras arbete med ett växande konfirmandarbete. Här finns mycket att lära av.
  • Konturer av tro, Fredrik Modéus, präst och aktuell med boken "Konturer av tro" kommer till Visby under fredag med en längtan efter ”tillsammanstro” som han ”vill dela med andra människor i brokig, livskraftig gudstjänstfirande gemenskap.” Hur kan det inspirera våra hemmasammanhang?
  • Dialog, och verkliga möten. Marika Palmdahl, präst och medlem i interreligiösa rådet leder en förmiddag med huvudfrågan är du sann mot dig själv och öppen mot andra?

Det var förmiddagarna, sen kommer eftermiddagarna med ett rikt utbud av möjligheter. Det blir gudstjänster, After Church och många goda möten vid luncherna. Läs om förra året här

Vid kyrkveckan delas också priset ut till årets förnyare i Svenska kyrkan. Än finns det tid att nominera. 

Missa inte årets fortbildning! Anmäl dig här

För Ideellt forums del är det också tillfälle att bjuda in till Huvudmannamöte.  
Då berättar vi om året som gått och spanar in det som kommer. Till huvudmannamötet är allt som vill välkomna att bidra och tycka till men rösträtt har endast dem som är huvudmän. Separat inbjudan kommer till huvudmän och anslutna församlingar.

Huvudmannamöte:
Tid: 16.00-18.30
Datum: 10 maj
Plats: Visby

Varmt välkomna till Visby.

/ Fredrik, samordnare för Ideellt forum

Inga kommentarer: